Joyetech Cuboid Lite

Joyetech Cuboid Lite
Το Joyetech Cuboid Lite είναι το νεώτερο «boxάκι» της σειράς Cuboid. Όμως οι λιλιπούτειες διαστάσεις του θυμίζουν παιχνίδι οπότε θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο με lego.

Το design είναι όμορφο με στρογγυλεμένες γωνίες παντού.


Η συσκευασία περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης και οδηγίες χρήσης.


 

Με μια ματιά:

Μέγεθος: 67Χ41Χ26mm
Βάρος: 143.0g
Οθόνη: Έγχρωμη TFT 1.45 ιντσών

Μπαταρία: Ενσωματωμένη 3000mAh
Μέγιστο ρεύμα φόρτισης: 2.0 Α

Ισχύς Εξόδου: 1-80W
Μέγιστο ρεύμα εξόδου: 30 A

Μέγιστη τάση εξόδου: 9V
Εύρος Αντιστάσεων: 0.05-1.5ohm σε λειτουργίες θερμοκρασίας, 0.1-3.5ohm σε λειτουργίες Power/Bypass
Ρύθμιση Θερμοκρασίας: 100-315°C/ 200-600°F
Άλλα χαρακτηριστικά: Ρολόι πραγματικού χρόνου, αναβαθμίσιμο firmware

 

Το κουμπί καταλαμβάνει όλο το πλαϊνό μέρος της συσκευής κι έχει πολύ καλή αίσθηση με ελαφρύ κλικ. Βολεύει είτε για πάτημα με τον αντίχειρα είτε για σκανδάλισμα.

Η οθόνη είναι έγχρωμη και τεράστια.
Οι επιλογές του μενού γίνονται με τα πλήκτρα που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

 

Είναι λίγο μικρότερο από το Pico και αρκετά μικρότερο από to Primo Mini.

 

Έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με το Cubox, όμως το Cubox είναι ουσιαστικά μηχανικό mod με ηλεκτρονικές προστασίες. Στον ίδιο χώρο κατόρθωσε η Joyetech να στριμώξει μια εξαιρετική ηλεκτρονική πλακέτα και μεγάλη έγχρωμη οθόνη.

 

Στα 145gr δεν το λες βαρύ όταν ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 160gr.


Όσους ατμοποιητές δοκίμασα (καμιά εικοσαριά) βιδώνουν τέρμα και χωρίς πρόβλημα στο Lite. Σύμφωνα με τη Joyetech φοράει το νέο ανασχεδιασμένο connector που δέχεται ατμοποιητές με βάθος 510 pin 4.0-5,5mm.

 

Στα αριστερά με τον KFL+ στα 22mm και δεξιά με τον Procore στα 25mm.

Το πάχος του Lite είναι 26mm οπότε θεωρητικά δεν εξέχει κανένας ατμοποιητής από τις άκρες. Έτσι είναι, αλλά επειδή οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες το επάνω μέρος είναι ουσιαστικά 23mm και οι πιο χοντροί ατμοποητές θα εξέχουν ελάχιστα από την επιφάνεια.

 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές φορτίζει ταχύτατα με 2Α. Το οργανάκι δείχνει 1.7Α και η φόρτιση ολοκληρώνεται σε 2:15 ώρες.

Στο τέλος της φόρτισης η ένδειξη είναι 3500mAh δηλαδή αρκετά παραπάνω από αυτά που υπόσχεται η Joyetech. Τελικά η μπαταρία του είναι ένα από τα ισχυρά ατού του Lite.

Σε σύγκριση με το Primo Mini + Sony VTC6 δίνει στα 15W σχεδόν ίδια ή ελαφρά καλύτερη αυτονομία. Όμως η ενσωματωμένη LiPO του Cuboid δείχνει δόντια στα δύσκολα. Στα 40W το Lite έχει 18% μεγαλύτερη αυτονομία.

Είναι εντυπωσιακό ότι η μπαταρία πεθαίνει σα τα δέντρα. Όρθια. Ο δείκτης μπαταρίας κοκκινίζει, αναβοσβήνει και προσπαθεί να σε πείσει να το βάλεις για φόρτιση. Όμως η ισχύς παραμένει 40W ακόμα και στο τελευταίο πάτημα πριν βγάλει Battery Low Lock.

Σε αντίθεση, το Primo Mini θα βγάλει μήνυμα Weak Battery και θα αρχίσει να χαμηλώνει την ισχύ κάτω από τα 40W. Μέχρι αυτό το σημείο έγινε η σύγκριση αυτονομίας. Το Primo δίνει άλλα 200sec ατμίσματος αλλά ουσιαστικά δεν μπορείς να ατμίσεις με τόσο χαμηλή ισχύ. Το μήνυμα Battery Low Lock βγαίνει όταν η ισχύς έχει πέσει στα 2.4W!

 

Μια επιπλέον ασφάλεια έχει προστεθεί στο Cuboid Lie: Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία κατά τη φόρτιση έφτασε τους 42οC. Το manual αναφέρει ότι αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 45oC βγαίνει προειδοποιητικό μήνυμα κι αν ξεπεράσει τους 50oC σταματάει η φόρτιση μέχρι η θερμοκρασία να πέσει ξανά κάτω από τους 45oC. Δοκίμασα να το ζεστάνω κατά τη φόρτιση με ένα πιστολάκι και πράγματι έβγαλε μήνυμα Battery too hot. Η φόρτιση συνέχισε κανονικά όταν έπεσε η θερμοκρασία.

Αν λοιπόν σας μυρίσει κάτι καμένο την ώρα που φορτίζετε το mod, μάλλον σας κάηκε το φαγητό.

 

Στο γνωστό firmware της Joyetech προστέθηκε ένα νέο χαρακτηριστικό. Η πρόσληψη νικοτίνης.

Ο χρήστης ορίζει στο μενού τη νικοτίνη που έχει το υγρό του. Στην οθόνη βγαίνει μια χαμογελαστή φάτσα που αν το παρακάνουμε γίνεται λυπημένη.

Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη τα MG νικοτίνης, την ισχύ και το χρόνο που ατμίζουμε ή δεν ατμίζουμε (ας μη ξεχνάμε ότι έχει ρολόι πραγματικού χρόνου).

 

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό του firmware είναι ο Περιορισμός Ισχύος. Μπορούμε να ορίσουμε μια μέγιστη ισχύ για ένα εύρος αντιστάσεων. Αν υπερβούμε αυτή την ισχύ θα βγει κάποιο μήνυμα που θα ρωτάει αν πράγματι θέλουμε να ατμίσουμε σ’ αυτά τα Watts.

Στην παραπάνω εικόνα για παράδειγμα, αν έχουμε αντίσταση 1Ω και ανεβάσουμε 20W θα βγει το μήνυμα γιατί έχουμε ορίσει σαν μέγιστη ισχύ τα 15W.

Όσοι έχουν φάει καμένο κατά την αλλαγή πνευμονικού/τσιγαρίσιου ατμοποιητή επειδή ξέχασαν να μειώσουν την ισχύ, θα αναγνωρίσουν τη χρησιμότητα αυτής της επιλογής.

 

 

Στο βίντεο ελέγχω την ακρίβεια ανάγνωσης αντίστασης και ρευμάτων.

 

Δεν τα πάει καθόλου άσχημα και είναι εντυπωσιακή η σταθερότητα του ρεύματος από την αρχή έως το τέλος της τζούρας κάτι που ισχύει βέβαια για τις περισσότερες πλακέτες Joyetech.

 

Συμπερασματικά το Cuboid Lite είναι ένα πολύ αξιόλογο μοντάκι με compact διαστάσεις ιδανικό για διακριτικές εμφανίσεις.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε